Home » Butikker og spesialisthjelp » Byggevarer fra fysiske butikker

Byggevarer fra fysiske butikker

I mange tilfeller kan det være en stor fordel å handle byggevarer i en fysisk butikk. Det skyldes både fysisk tilgjengelighet og muligheten til å få råd og hjelp. I en fysisk butikk er det mulig å ta og kjenne på materialer, og vurdere forskjellige løsninger i naturlig lys. Dessuten er det mulig å ta med seg produktene allerede samme dag, og dessuten få med seg noen tips på veien.

Markedet domineres av de store kjedene

Det finnes flere nesten landsdekkende kjeder som selger byggevarer i Norge, som for eksempel Maxbo og Byggmax. I tillegg til disse finnes det selvfølgelig noen litt mindre aktører, men disse deltar vanligvis også i noen type innkjøpssamarbeid. Dessuten samarbeider mange av kjedene med noen av de store produsentene og leverandørene av kjøkken og garderober, og noen har dessuten egne rørleggere eller avtaler med lokale håndverkere.

Det kan selvfølgelig være en del prisforskjeller mellom de forskjellige kjedene, men samtidig er konkurransen tøff i markedet. Det er viktig å spørre seg om noen kroner fra eller til har så mye å si, sammenlignet med produktkvalitet og ikke minst service og tjenester. Terrassebord er et eksempel på en varegruppe med sterkt prisfokus. Dessverre medfører det at mange går glipp av noen av de litt bedre produktene. Det er viktig å huske på at de aller fleste byggevarer har lang levetid.

Forskjellige tjenester og service

Det er lurt å ta en titt på hvilke ekstratjenester som tilbys av de forskjellige byggvarekjedene, husk at disse også har en verdi:

  • Hjemlevering kan være viktig ved kjøp av større og tyngre produkter. I forbindelse med litt større prosjekter vil det være aktuelt med spesialtransport. Et annet alternativ er utlån av tilhenger, hvis man vil ha med seg det man har kjøpt samme dag.
  • Lån eller leie av verktøy er noe man kan spare mye penger på. Det er tross alt sjelden man trenger en sementblander eller gulvsliper. Da kan det definitivt lønne seg å leie, og det er selvfølgelig svært praktisk hvis man kan gjøre alt på et og samme sted.
  • Alle byggevarebutikker tilbyr også veiledning i forskjellige former. Sjekk hvis det er mulig å avtale tid, noen av de store kjedene har flere forskjellige typer konsulenter som kan hjelpe til med planlegging og innkjøp av materialer.

For at oppussing i egen regi skal bli en hyggelig opplevelse kan det være fornuftig å bruke litt ekstra penger i planleggingsfasen, da gjerne sammen med ekspertene hos byggvareselskapene.