Ovner og peiser

Vi hjelper deg til riktige løsning på oppvarming av din hytte eller bolig fra landets beste leverandører.
Vi setter opp gode tilbud som varmer!

Badstuovner, brannmurer, ovnstilbehør, panelovner, peisinnsatser, peisomramminger, peisovner, pelletsovner, stålpiper, vedkomfyrer og vedovnerOversikt over leverandorer

 

Varme

Vi tilbyr vedovner i ulike størrelser og design – fra det klassiske til den enkle og moderne.

Valg av ildsted

For å få optimal glede og nytte av ildstedet, er det viktig å velge riktig form, utseende, størrelse og plassering. Varmebehovet vil være avhengig av hustype, isolasjon og klima. En bolig med normalt god isolering med 2,4 m takhøyde vil ha et varmebehov på 60-80 W pr. m2. Til oppvarming av et areal på 70 m2 vil et ildsted med ca. 6 kW nominell effekt være ideelt. Dette vil dekke oppvarmingsbehovet i den kaldeste perioden av året.

Stålpipe

Finnes som helisolert, halvisolert og uisolert. Firkantet eller rund over tak. Stålpipe kan som tradisjonelt monteres bak ildstedet eller toppmonteres for å spare plass. En stålpipe varmes hurtig opp og gir bra trekk og lett opptenning. Pipen settes sammen av moduler i ulike lengder. Standard leveres den i sort, men kan også leveres i andre farger eller børstet stål, kobber og messing. Avstand til brennbart: Helisolert 5 cm Halvisolert 8 cm Uisolert 30 cm

Parafinkaminer

En Zibro kamin gjør det varmt, raskt og behagelig, og bruker nesten ikke energi. Dessuten er den enkel å flytte, så du kan ta den med fra rom til rom. Kaminen krever ingen installasjon, og har lang levetid. Alle modeller er utstyrt med elektrisk tenning, som gjør tenning og regulering av varme svært enkelt. Ovnene har ingen berøringsfarlige overflater. Nyutviklet teknologi som forhindrer lukt når ovnen slukkes.

Fjernstyrt Zibro Laserkamin

Laserkaminene fra Zibro har et avansert, elektrisk styrt brennersystem. To flammesensorer garanterer en ren, sikker og korrekt forbrenning. Temperaturen kan reguleres helt nøyaktig. Selve brenner-systemet er selvrensende og krever derfor stort sett ikke vedlikehold. Ovnene er utstyrt med en timer og en ventilator, slik at varmen hurtig spres jevnt over hele rommet.

Ring eller klikk hytta varm

Hyttevokter Multi er en videreutvikling av Hyttevokteren som har vært solgt i en årrekke. Dette GSM overvåkings- og fjernstyringssystemet er spesielt utviklet for hytta. Enheten styrer inntil 6 soner, og kan tilkobles innbrudds- og temperaturvarsler. Plug&Play installasjon – og svært enkel i bruk!

Sikkerhet på hytta

Brannslukkere leveres oftest med ABC-pulver som kan benyttes ved alle typer brann. Pulveret er mest effektivt mot brann i fast materiale, men du bør tenke på at pulveret kan forårsake sekundære skader. Skumbrannslukkere inneholder en mix av vann og AFFF-skum og forårsaker ingen sekundære skader. Skum har i hovedsak en kvelende og kjølende effekt og er mest effektiv ved branner forårsaket av brennbare væsker.

Ionisk eller optisk røykvarsler?

  • Ionisk reagerer raskest på flammebrann (usynlig branngass). Bør ikke plasseres der det forekommer mye vanndamp.
  • Optisk er best på ulmebrann (kald og synlig røyk).

 

Leverandører innen ovner og peiser:

Besøk leverandørenes nettsider og få mer informasjon ved å klikke på logoene nedenfor.

Borgestad Fabrikker ASDovre ASEcofanExhausto Norge ASGlen Dimplex Nordic ASGranit-Kleber ASHøyer ASJøtul ASANordpeis ASOle Chr Bye ASTolmer ASTylø ASUlefos Jernværk ASWestfire

Varegrupper

Badstuovner
Brannmur
Brannmurselementer
Brannmursplater
Brennplater
Etasjeovner
Ildfast Stein
Ildsteder
Klebersteinsovner
Ovner
Ovnsrør
Panelovner
Peisinnsatser
Peisomramminger
Peisovner
Peisrør
Peisrør
Peisutstyr
Pelletsovner
Røkrør
Stålpiper
Takvifter
Varmetilbehør
Vedkomfyrer
Vedovner
Vifteovner
Økovifter