Hage, uterom og fritid

Vi tilbyr det dere trenger til hytta – solstrøm, propan, vann, badstu, etc. Vi kan også bistå med å få jobben gjort. Ove har lang fartstid innen installasjon av hyttestrøm og propan. Ønsker du å skape nytt liv i hagen, er mulighetene mange og store. Som mangeårig forhandler har vi erfaringen som trengs for å hjelpe deg med gode produkter og riktig utstyr.

Anneks, belegningsstein, betongvarer, biotoaletter, boder, drenering, flaggstenger, gjerder, grøntanlegg, hagemiljø, hageredskaper, hytteutstyr, høytrykksvasker, lekestativ, levegger, plantemidler, propan, rengjøring, skadedyrsmidler, snøfresere, solstrøm, taktorv, utebelysning, vanningsutstyr, ved og veisaltOversikt over leverandorer

 

Nyt livet under himmelen!

RKC tilbyr produkter til å skape miljø på hyttetomten, utstyr til lek og trivsel, utepeis og griller, lekehus, boder og anneks, samt levegger, stakitt og gjerder. Finnes det noe hyggeligere enn et vellykket grillmåltid under åpen himmel – hvor du har det godt og varmt selv på en kjølig kveld? Futur har det du behøver for å gjøre den norske sommeren
både bedre og lenger. Trio De Luxe er en ny og oppgradert grill med tre kraftige brennere i støpejern, sidebord med 3,5kW sidebrenner, samt skjærefjel og skyllekum.

Redskap til nytte

Fiskars tilbyr solide produkter med høy kvalitet og lang levetid. Til hagen/hytta trenger du alltid redskap til ulikt arbeid. Vi leverer et bredt sortiment av redskap til både sommer og vinter. For beskjæring – velg en saks som er god å holde i, slik at du utnytter kreftene i hånden best mulig. En rydningssaks med langt skaft og kraftig skjær er uunværlig til grove grener. Fra Fiskars sin øksserie finner man et redskap til alle formål – fra den lille tur- og campingøksen til den proffesjonelle kløyvøksen. Nilfisk-Alto tilbyr rengjøringsmaskiner til hus og uterom. Alle høytrykksvaskerne har solid metallpumpe, og er utstyrt med automatisk start/stopp. Ved valg av høytrykksvasker er vannmengden minst like viktig (liter/ time) som trykk (bar). Med terrassevaskeren rengjør du enkelt terrassen raskt og effektivt uten å flise opp borden.

Belegningsstein og heller

Asak miljøstein er Norges ledende leverandør av utemiljøprodukter i betong; belegningsstein, heller, kantstein, støttemurer og blokkprodukter.
Belegningsstein
Med belegningsstein får du et lettstelt og varig dekke, samtidig som du setter ditt eget preg på sluttresultatet. ASAK Herregårdstein er en tromlet stein som gir uterommet en elegant og tidløst utseende. Den har en sirkelløsning, og kan kombineres med andre produkter i samme serie, som: Herregård kantstein, mur og helle. Finnes i fargene; gråmix, brunmix, rødmix, gyldenmix og grå/sort. I tillegg til Herregård finnes det belegningsstein i andre fasonger og størrelser; brostein, borgstein, flexstein og parkstein. Mur-/kantstein ASAK Herregård mur er en tromlet stein hvor alle sidene er like – noe som gjør den svært anvendelig. Den kan benyttes som kantstein og mur. I tillegg kan den benyttes til alt fra sittebenk til trapp. Finnes i fargene; gråmix, brunmix, rødmix og gyldenmix.

Motorsag og hageredskap

STIHL er kjent for sin kvalitet, og er verdens mest kjøpte motorsag. Vi tilbyr et bredt utvalg av kjedesager til små og store oppgaver. Jevnlig service og vedlikehold, samt kompetent personlig service forlenger levetiden på produktet og øker sikkerheten. Vi lagerfører også varianter av gresstrimmere og ryddesager. STIHL arbeidsklær og verneutstyr har ikke bare en beskyttende funksjon, STIHL har lagt særlig vekt på brukerkomfort. Til hagen eller område rundt hytta kan vi tilby VIKING gressklipper. Avhengig av areal og lende kan du velge varianter av elektrisk- eller bensindrevne klippere. Har du hage eller skog – har vi utstyret du trenger til gode priser.

Gass

Du kan oppbevare inntil 2 stk 11 kg gassflasker innendørs, og kun over bakkenivå. Flaskene skal alltid stå oppreist. Slangeforbindelsen skal være max. 1,5 m. Det anbefales at slangen skiftes hvert 3. år og regulatoren hvert 8. år, eller hver gang du bytter slange. Ved slangelengder over 1,5 m skal heltrukne kobberrør benyttes. Gasskomfyrer og –kjøleskap: sørg for at det er best mulig rengjort rundt brennerne. Fra gassbluss til overskap/ventilator skal avstanden være min. 65 cm. Produkter fra Futur er utstyrt med nødvendige koblinger tilpasset norske forhold, har høy teknisk kvalitet og er forsynt med alle nødvendige sikkerhetsfunksjoner som f. eks. flammesikring som stenger for gassen dersom flammen skulle slukke. Gass er miljøvennlig. Gass er 100% fri for svovel og slipper heller ikke ut noe svevestøv. Sett fra et miljøperspektiv er derfor gass en
fremtidsrettet energikilde.

Propangass

Propan blir ofte brukt til husholdning/hytte. Gassen er ikke giftig, og den er fargeløs. Fordi propan i utgangspunktet er luktfri, blir den av sikkerhetsmessige grunner tilsatt et giftfritt luktestoff som gjør at du raskt merker eventuell lekkasje. Du lukter gassen allerede når den er i en blanding på bare 0,4% i forhold til luft. Det må 2-9% mer gass til for at blandingen skal være brennbar. En gassflaske fylles aldri mer enn 80%. Dette gir en «støtpute» på toppen som absorberer trykk som oppstår ved økt temperatur. I tillegg har
alle gassflasker en egen sikkerhetsventil.

Solcellepanel

FUTUR solcellepaneler har monokrystallinske celler. Disse cellene er renere enn celler basert på polykrystallinske materialer og gir derfor betydelig bedre ladning selv i overskyet vær. Solcellepanelene leveres med solid ramme i aluminium. Panelenes mørke bakgrunn, laminerte og herdete glass, samt sortlakkerte festebraketter gir det et diskret utseende mot hytteveggen.

Plasseringen er viktig

Den beste plasseringen av solcellepanelet er mot sør. Hvis dette ikke lar seg gjøre, vurder alternativ plassering. NB! Sørg for at panelet er plassert på veggen slik at det ikke
får skygge fra f. eks. takutspring og trær.

Kan justeres etter solens høyde

Panelene leveres med justerbare braketter. Disse har 3 innstillinger som gjør at de kan rettes etter solens høyde på himmelen i ulike årstider: Vinterstilling, påskestilling og sommerstilling når solen står høyest på himmelen.

Dimensjonering av kabler

Det er viktig å dimensjonere ledningsstrekkene riktig. Dette for å få minst mulig spenningstap. En viktig huskeregel er å dimensjonere kabelen fra solcellepanelet etter følgende skala:
• 0- 5m = 2,5 mm2
• 5-10m = 4 mm2
• 10-15m = 6 mm2
• 15-20m = 10 mm2
Eksempel: Er det 8 meter fra solcellepanelet til styringstavlen, benytter du 4mm2 ledning. Til lys i hytta bør du bruke 2,5mm2 ledning, men vurder 4 mm2 hvis det er lange kabelstrekk. Til TV og vannpumpe legger du separate 4 mm2 kabler.

Tips for alle som planlegger badstue;

  • Badstueovnen skal monteres på samme vegg som døren. Tilførselsventilen plasseres under badstuovnen. Avtrekksventilen skal plasseres opp under taket, så langt vekk fra tilførselsventil som mulig. Avtrekksventilen skal ikke munne ut i friluft.
  • Badstuen skal være kledd innvendig med trepanel. Rett bak denne skal det være 50 mm mineralull (min. 100 mm i offentlige anlegg).
  • Mellom isolering og badstupanel skal det ikke være noen luftspalte, gips, plast eller aluminiumsfolie.
  • Velg riktig effekt på badstuovnen i forhold til romvolumet.
  • Badstudøren skal alltid slå utover. Bruk ingen form for lås, som kan henge seg opp.
  • Badstuen kan gjerne ventileres via det rom som oppstår når man har et nedforet tak. Påse at minst en ventil fører til det rommet luften tas fra.

Velvære og avkobling

Å kunne ”lade opp batteriene” får stadig større betydning i vår stressede hverdag. Som avslutning på turer i skog og mark, til fots eller på ski, er badstua den ideelle overgang til en avslappet kveld foran peisen. Jo mer ufyselig vær; jo bedre blir det å komme i badstua. Faktisk kan badstua være nettopp det avgjørende argumentet for å komme seg ut i allslags vær. Badstubadet åpner og renser porene i huden, stimulerer blodomløpet og gir musklene ny spenst. Varmen får hjernen til å senke kroppens aktivitetsnivå, slik at en behagelig ro siger innover deg.

Hyttas vannsystem

Vannsystemet fra Futur er basert på rør som du legger opp selv. Rørene er produsert i et bøyelig plastmateriale (Polybutylen). Sammenkoblingenskjer ved at du kapper til riktig lengde av rørene og skyver rørendene inn i koblingene med håndkraft. I katalogen til Futur er det presentert eksempel på et opplegg med vann fra dagtank, via vannvarmer og frem til et tappested. En 12 V pumpe starter automatisk og sørger for vannstrømmen når du åpner kranen ved tappestedet. Det kan monteres inn et vannfilter eller en trykkutjevner etter behov. På korte strekk anbefaler vi at du alltid beregner å ha en trykkutjevner for å få en jevn vannstrøm. NB! La aldri vannet stå i sluk, avløp og vanntanker når hytta står ubenyttet på den kalde årstiden. Har du gassvannvarmer, vannpumper, filter, etc. – pass på å ”lufte” anlegget ved avreise, slik at det ikke skades av frost.

 

Leverandører innen hage, uterom og fritid:

Besøk leverandørenes nettsider og få mer informasjon ved å klikke på logoene nedenfor.

Aaltvedt Betong ASAanesland Fabrikker ASAsak Miljøstein ASAndreas Stil ASBayer ASBærum Ferdigplen ASChr. Andersen ASCinderella Eco Solution ASEconova ASEspegard ASFeiring Bruk ASFiskars Norge ASFlymo PartnerGardena Norden ASGC Rieber Salt ASGGP Stiga ASGrønn Industri ASGudbrandsdal Steinindustri ASHallingtorvHamre ASHyttebua ASHyttetorget ASHøyer ASJabo Wood Products NorgeLauritsen Gjerdefabrikk ASLoe Rørprodukter ASMarker TorvMyhre MiljøvernprodukterNilfisk AltoNittedal Torvindustri ASNordic Garden ASNorsk SteinNorsk Wavin ASOslo Flaggfabrikk ASPlastmo ASRK-smia ASRKC ASRyfoss Betong ASSunwind Gylling ASTylø ASUlefos Jernværk ASValdres NatursteinWest Steinsenter ASYara Praxair AS

Varegrupper

Anneks
Belegningsstein
Belysning
Betongkummer
Betonglokk
Biotoalett
Bjørkeved
Boder
Bruddheller
Drenering
Drensrør
El-Materiell
Ferdigplen
Fiberduk
Flagg
Flaggstenger
Forblendingsstein
Gjerdemateriell
Gjerder
Grøntanlegg
Hageheller
Hagemøbler
Hageredskaper
Heller
Hytteutstyr
Høytrykksvasker
Kantstein
Kumlokk
Lekestativ
Lekestuer
Levegg
Levegger
Møbler
Nettinggjerder
Områdesikring
Opptenningsbrikker
Overvannsrør
Peissett
Plantemidler
Propangass
Propanutstyr
Rengjøringoghusholdning
Sekkestativ
Skadedyrsmidler
Skiferheller
Snøfreser
Snøryddeutstyr
Solcellepaneler
Solstrøm
Stikkrennerør
Såfrø
Taktorv
Toaletter
Torvogplantejord
Torvprodukter
Trappevanger
Trillebår
Trillebårer
Ugressmiddel
Utegrill
Utepeis
Vanningsutstyr
Vedkurver
Vedsekk
Vedstablere
Veisalt
Veksthus
Veksttorv
Vimpler
Økser